Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2549
Назва: Ергонімікон сфери громадського харчування: структурно-семантичний аспект
Інші назви: Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Пугач В. М.
Автори: Могильна, Руслана Яківна
Ключові слова: Пропріальна лексика, ергонім
лексико-семантичний аналіз
Дата публікації: 2021
Короткий огляд (реферат): Магістерська робота присвячена аналізові складу ергонімів як периферійного шару пропріативної лексики української мови. Мета магістерської роботи полягає в комплексному аналізі лексико-семантичних інновацій у сфері ергонімів, у дослідженні особливостей номінацій на позначення закладів громадського харчування з урахуванням функційного, лексико-семантичного аспекту та етнолінгвістичного чинника. Актуальність дослідження полягає в поєднанні лінгвістичної характеристики ергонімної лексики та екстралінгвальних чинників, виконанні дослідження на основі розгляду особливостей ергонімів із урахуванням лексико-семантичної, структурної класифікації, а також аналізу за соціокультурною мотивованістю. Наукова новизна дослідження полягає в аналізі мовних особливостей функціонування ергонімів на позначення українських закладів громадського харчування Чернігівської області, які ще не були системно розглянуті в працях мовознавців. Ергонімні номінації на позначення закладів громадського харчування мають значну різноманітність із погляду лексичної семантики, структури та вписані в соціокультурний контекст сучасної України.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2549
Розташовується у зібраннях:014 Середня освіта (Українська мова і література) Магістерські

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Могильна Р. Я._ магістерська робота_ 2021.pdf791,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.