Please use this identifier to cite or link to this item: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3780
Title: МЕТОДИКА РОБОТИ З МЕМУАРНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ ПРИ ВИВЧЕННІ УКРАЇНСЬКОЇ РЕВОЛЮЦІЇ 1917-1921 РОКІВ У МЕЖАХ ШКІЛЬНОГО КУРСУ НОВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ
Authors: Власенко, Вікторії Сергіївни
Keywords: мемуари
Українська революція
історичний освітній процес
методика викладання історії
критичне мислення
історична свідомість
освітні програми
педагогічні інновації
культурна історія
аналіз історичних джерел
Issue Date: 2023
Publisher: Видавництво НДУ ім. М. Гоголя
Citation: Власенко В.С. Мемуари на уроках з історії Української революції 1917- 1921 рр. Магістерська дипломна робота зі спеціальності 014 Середня освіта Історія – Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. – [Ніжин, 2023] – 84с.
Abstract: Магістерська робота присвячена комплексному аналізу використання мемуарів на уроках з історії Української революції 1917-1921 рр. У роботі здійснено детальний огляд наукових джерел, вивчення особливостей та значення мемуарів як історичних джерел. Розглянуто методи та підходи до використання мемуарів на уроках історії, зокрема в контексті розвитку критичного мислення та формування історичної свідомості учнів. Робота аналізує вплив мемуарів на розуміння історичних подій, підкреслює їх значення у формуванні особистісного та колективного історичного сприйняття. Використовуючи методи аналізу, синтезу та порівняльного аналізу, досліджено різноманітність методів використання мемуарів у навчальному процесі. У магістерській роботі розроблені та запропоновані рекомендації щодо оптимізації використання мемуарів на уроках історії, що включають інноваційні підходи та методики. Також висвітлено значення мемуарів у розвитку освітніх програм, спрямованих на глибоке розуміння історії та культурної спадщини.
URI: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3780
Appears in Collections:014.03 Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Власенко В. пдф.pdf1,64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.