Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2994
Назва: Переживання особистістю життєвих подій у контексті культурно-історичної психології Л.С.Виготського
Автори: Кресан О. Д.
Ключові слова: переживання
оповідь
життєві події
інтеріоризація
наратив
Дата публікації: 2020
Бібліографічний опис: Кресан О.Д. Переживання особистістю життєвих подій у контексті культурно-історичної психології Л.С.Виготського // Психологія людини: Л.С. Виготський та сучасна наука : Збірник статей за редакцією М.В.Папучі. Випуск 2–3. Ніжин : НДУім.М.Гоголя, 2020. 419 с. С. 294-307.
Короткий огляд (реферат): Стаття присвячена дослідженню особливостей переживання життєвих подій особистості в контексті культурно-історичної психології Л.С.Виготського. Проаналізовано погляди провідних науковців щодо проблеми переживання життєвих подій, а також основні ідеї Л.С.Виготського. Наведено результати емпіричного дослідження оповідей про життєві події. Визначено ознаки та умови переживання життєвих подій у наративі. До них належать наявність тексту про подію, діалог щодо події, наявність рефлексії, прояв почуттів, емоційне реагування на цю подію, занурення в деталі життєвої події та увага до них, використання метафор в описі події тощо.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2994
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kresan_2020_Виготський.pdf411,25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.