Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3110
Назва: Психологічні особливості відображення життєвих подій у наративі
Автори: Кресан О. Д.
Ключові слова: життєві події
наратив
Дата публікації: 2007
Бібліографічний опис: Кресан О. Д. Психологічні особливості відображення життєвих подій у наративі / О. Д. Кресан // Актуальні проблеми психології : зб. наук. праць Ін-ту психології імені Г. С. Костюка НАПН України. К. : ДП «Інформаційно-аналітичне агентство», 2007. Том ІІ : Психологічна герменевтика, вип. 5. С. 177–184.
Короткий огляд (реферат): Сучасна психологічна наука, що розвивається швидкими темпами, використовує все нові й нові підходи до вивчення особистості з метою більш ефективного її функціонування та взаємодії в соціумі. Одним із підходів до вивчення особистості у психологічній науці є наративна психологія – напрям психологічних досліджень, що набув розповсюдження у другій половині ХХ століття. Наративна психологія вивчає „оповідальну природу людської поведінки, тобто характер взаємодії людини з власним досвідом через оповідання про нього” [7, с.85]. Основним положенням наративної психології є теза про те, що особистість не лише розуміє себе за допомогою мови, а й конструює себе у мовленні. Відповідно особистість здатна створювати, конструювати свій внутрішній світ і оточуючу реальність, свої життєві події. Засобом і формою даного конструювання є наратив.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3110
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2007_КРЕСАН_Пс.особл.видображ.жит.подий.pdf341,94 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.