Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3119
Назва: Психологічні особливості реагування особистості на стрес війни
Автори: Кресан О. Д.
Ключові слова: психологічні особливості
особистість
стрес
війна
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Кресан Ольга. Психологічні особливості реагування особистості на стрес війни // Проблеми психології діяльності в особливих умовах: Матеріали І Всеукр. наук.-практ. конф., м. Черкаси, 18 квітня 2023 р. Черкаси: видавець Третяков О. М., 2023. 256 с. С. 192-194.
Короткий огляд (реферат): З початком війни кожен в Україні зіштовхнувся з новим для себе досвідом, якого ніколи не було раніше. Це досвід переживання кожною людиною в цій країні великого стресу, що пов’язаний із загрозою для життя, здоров’я та безпеки. У психології це явище називають «стрес війни» [1], воно передбачає не просто вплив сильних стресорів на особистість, а й травматичний досвід, що може призвести до емоційних порушень та психічних розладів. Сказане стосується як військових, так і цивільних, насамперед вразливими щодо впливу стресу є діти, підлітки, родичі військовослужбовців, а також ті, хто отримали фізичну чи психологічну травму [3] внаслідок війни (втрата близької людини, майна, переселення тощо).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3119
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
2023_КресанЗбірник конференції_Черкаси2023.pdf8,15 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.