Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3128
Назва: Психологія лідерства у сучасному суспільстві: психологічні аспекти
Автори: Кресан О. Д.
Ключові слова: психологія
суспільство
психологічні аспекти
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Кресан О.Д. Психологія лідерства у сучасному суспільстві: психологічні аспекти // Психологічний супровід розвитку лідерського потенціалу шкільної та студентської молоді: зб. матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, Київ, 29 квітня 2021 р. Київ: НУБіП України, 2021. 74 с. С.18-19.
Короткий огляд (реферат): Психологія лідерства як окрема галузь та розділ соціальної психології почала активно розвиватися з початку ХХ століття в американській науці. Предметом дослідження стали психологічні аспекти лідерства та лідерство як соціальне явище. Були сформовані основні психологічні теорії лідерства та в їх межах проведені наукові дослідження, зокрема це структурний підхід у вивченні лідерства (Б.Басс, С.Бірд, Е.Боргата, Р.Кеттел, Г.Слайс, Р.Манн, С.Клебек та ін.) та харизматичні теорії походження лідерства (Л.Конгер, М.Гантер, Дж.Коттер та ін.); поведінкові теорії лідерства (Б.Блейк, Дж.Моутон, К.Левін, Дж.Мак-Грегор, Р.Лайкерт та ін.); ситуаційний підхід (В.Врум, Ф.Йеттон, П.Херсі, К.Бланшар, Ф.Фідлер, Ж.Граєн, та ін.).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3128
Розташовується у зібраннях:ФАКУЛЬТЕТ ПЕДАГОГІКИ, ПСИХОЛОГІЇ, СОЦІАЛЬНОЇ РОБОТИ ТА МИСТЕЦТВ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кресан_Тези_НУБІб.pdf301,89 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.