Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3831
Назва: Феномен приватних воєнних компаній у військово-силовій політиці держав кінця ХХ – початку ХХІ ст.
Автори: Губський, Степан Анатолійович
Ключові слова: найманство
приватна воєнна компанія (ПВК)
приватизація державних функцій
Документ Монтрьо
міжнародні конфлікти
національні інтереси
національна безпека
міжнародне регулювання
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Губський С.А. Феномен приватних воєнних компаній у військово-силовій політиці держав кінця ХХ – початку ХХІ ст.: магістерська робота. Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2022. 108 с.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена вивченню феномену приватних воєнних компаній, що прийшли на зміну найманству. Визначаються передумови виникнення та розвиткуприватних військових компаній у середині ХХ ст. Детально проаналізована кількість існуючих воєнних корпорацій, їх силові та фінансові можливості, подана класифікація компаній за функціями та видами діяльності. Окреслений перелік “замовників” послуг ПВК – це національні держави, міжнародні організації, транснаціональні корпорації та приватні особи. З’ясовано місце та ролі приватних воєнних компаній, як нового недержавного елемента міжнародної політики. Розглянуто досвід США та країн Заходу по застосуванню воєнних компаній у якості провідників національних інтересів. На прикладі РФ та КНР узагальнена практична діяльність приватних воєнних компаній у Східній Європі, Центральній Азії та Африці. Зазначено необхідність подальшого пошуку механізмів впровадження та застосування приватних воєнних компаній на Україні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/3831
Розташовується у зібраннях:014.03 Магістерські роботи

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Губський Степан.pdf1,56 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.