Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/443
Назва: Олександр Потебня про становлення прикметника та його ступенювання
Автори: Зінченко, С. В.
Ключові слова: атрибутивність
категорія
порівняльно-історичний метод
прикметник
attributbn
adjective
comparative-historical method
syncretic name
Дата публікації: 2017
Короткий огляд (реферат): У статті зроблено спробу аналізу поглядів О. Потебні на походжен- ня й історичний розвиток прикметника як окремого лексико-грама- тичного класу слів, зазначено думки вченого щодо найдавніших рис та семантичної абстрактності прикметника. Актуалізовано увагу на категорії ступенів порівняння як однієї з морфолого-словотвірних категорій та семантико-граматичний аспект творення ступенів порівняння.
Опис: The article makes an attempt to analyze A. Potebni's views on the origins and historical devebpment of the adjective as a separate lexicogrammatical class of words, notes the scientist's thoughts on the oldest features and semantic abstractness of the adjective. Attentbn has been drawn to the categories of degrees of comparison as one of the morphological and derivatbnal categories. A. Potebnya pays attentbn to the semantic-grammatical aspect of creating the degrees of comparison, expressing a reasoned opinbn on the understanding of quality as a substance, which was first realized in the attributbn of the noun. Based on the facts of written monuments, the author of "From Notes on Russian Grammar" emphasizes the existence of an analogy between nouns and adjectives in the ability to create degrees of comparison. The article also draws attention to the research of other students (O. Espersen, V. Nimchuk, V. Pogorelov, J. Yanov) regarding the possibility of nouns to create degrees of comparison.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/443
Розташовується у зібраннях:Література та культура Полісся. Випуск 86 (2017 р.)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
20.pdf145,49 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.