Please use this identifier to cite or link to this item:
http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2549
Title: | Ергонімікон сфери громадського харчування: структурно-семантичний аспект |
Other Titles: | Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Пугач В. М. |
Authors: | Могильна, Руслана Яківна |
Keywords: | Пропріальна лексика, ергонім лексико-семантичний аналіз |
Issue Date: | 2021 |
Abstract: | Магістерська робота присвячена аналізові складу ергонімів як периферійного шару пропріативної лексики української мови. Мета магістерської роботи полягає в комплексному аналізі лексико-семантичних інновацій у сфері ергонімів, у дослідженні особливостей номінацій на позначення закладів громадського харчування з урахуванням функційного, лексико-семантичного аспекту та етнолінгвістичного чинника. Актуальність дослідження полягає в поєднанні лінгвістичної характеристики ергонімної лексики та екстралінгвальних чинників, виконанні дослідження на основі розгляду особливостей ергонімів із урахуванням лексико-семантичної, структурної класифікації, а також аналізу за соціокультурною мотивованістю. Наукова новизна дослідження полягає в аналізі мовних особливостей функціонування ергонімів на позначення українських закладів громадського харчування Чернігівської області, які ще не були системно розглянуті в працях мовознавців. Ергонімні номінації на позначення закладів громадського харчування мають значну різноманітність із погляду лексичної семантики, структури та вписані в соціокультурний контекст сучасної України. |
URI: | http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/2549 |
Appears in Collections: | 014 Середня освіта (Українська мова і література) Магістерські |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Могильна Р. Я._ магістерська робота_ 2021.pdf | 791,44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.