Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/4413
Назва: | Глютонема хліб у пареміях народів світу |
Автори: | Хожаєнко, Юлія Василівна Шарманова, Наталія Миколаївна |
Дата публікації: | 2024 |
Видавець: | Видавництво НДУ ім. М. Гоголя |
Бібліографічний опис: | Хожаєнко, Ю. В., Шарманова, Н. М. Глютонема хліб у пареміях народів світу // Арватівські читання – 2024 : збірник матеріалів Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції, 17 травня 2024 року / упоряд. А. І. Бондаренко, Н. М. Голуб, Н. М. Пасік. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2024. – С. 73–75. |
Короткий огляд (реферат): | Паремії як «одиниці мовно-культурної свідомості та активні одиниці комунікації» [1, с. 11] цікавлять сучасних мовознавців із позиції вияву в своєму змісті взаємозв’язку та взаємовпливів мови, культури й етнічного мислення. Вважаємо, що паремії різних народів світу із глютонемою хліб сприяють розкриттю особливостей національно-культурної оцінки хліба відповідно до традицій харчування, вірувань, шанобливого ставлення до цього найважливішого продукту, що й засвідчує актуальність нашої наукової праці. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/4413 |
Розташовується у зібраннях: | ФАКУЛЬТЕТ ФІЛОЛОГІЇ, ІСТОРІЇ ТА ПОЛІТИКО-ЮРИДИЧНИХ НАУК |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ilovepdf_merged (2).pdf | 734,19 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.