Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/4413
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Хожаєнко, Юлія Василівна | - |
dc.contributor.author | Шарманова, Наталія Миколаївна | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-13T09:16:54Z | - |
dc.date.available | 2025-08-13T09:16:54Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Хожаєнко, Ю. В., Шарманова, Н. М. Глютонема хліб у пареміях народів світу // Арватівські читання – 2024 : збірник матеріалів Всеукраїнської студентської науково-практичної інтернет-конференції, 17 травня 2024 року / упоряд. А. І. Бондаренко, Н. М. Голуб, Н. М. Пасік. – Ніжин : НДУ ім. М. Гоголя, 2024. – С. 73–75. | uk_UA |
dc.identifier.udc | 811.161.2’373 | - |
dc.identifier.uri | http://lib.ndu.edu.ua/dspace/handle/123456789/4413 | - |
dc.description.abstract | Паремії як «одиниці мовно-культурної свідомості та активні одиниці комунікації» [1, с. 11] цікавлять сучасних мовознавців із позиції вияву в своєму змісті взаємозв’язку та взаємовпливів мови, культури й етнічного мислення. Вважаємо, що паремії різних народів світу із глютонемою хліб сприяють розкриттю особливостей національно-культурної оцінки хліба відповідно до традицій харчування, вірувань, шанобливого ставлення до цього найважливішого продукту, що й засвідчує актуальність нашої наукової праці. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Видавництво НДУ ім. М. Гоголя | uk_UA |
dc.title | Глютонема хліб у пареміях народів світу | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | ФАКУЛЬТЕТ ФІЛОЛОГІЇ, ІСТОРІЇ ТА ПОЛІТИКО-ЮРИДИЧНИХ НАУК |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ilovepdf_merged (2).pdf | 734,19 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.