Теорія кудьтури - Корнєєва, Л. Л. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2020)
У навчальному посібнику розкривається специфіка культури як людської форми життєдіяльності, аналізуються основні наукові концепції культурного розвитку, форму ється уявлення про культуру як систему. Значна увага приділяється проблематиці сучасної культури, в тому числі художньої. Зміст лекцій має на меті формування у студентів вміння науково осмислювати культурні процеси (як ті, що відбувалися в минулому, так і сучасні); вміння бачити і розуміти зв’язки та взаємну обумовленість між різними складниками культурної систе ми; навички толерантного ставлення до етнонаціональної та суспільної різноманітності культурних форм.