Ніжинська вища школа в життєвих та творчих долях її випускників. Том 2 - Самойленко, Г. В.; Самойленко, О. Г. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2020)
У книзі вперше в історичній послідовності подані нариси про відомих випускників Ніжинської вищої школи, представників найрізноманітніших спеціальностей від першого випуску 1826 року і до нашого часу, в житті і творчості яких важливу роль відіграв навчальний заклад, а вони в свою чергу прославили його своєю творчістю. Книга адресована всім, хто цікавиться історією вищої школи України.
Keywords: Ніжинська вища школа; випускники