Сміх Григорія Сковороди та Миколи Гоголя генеза, функціонування, семантичний код - Сквіра, Н. М. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
У статті досліджується природа сміху як художньо вираженої категорії у творчості Григорія Сковороди та Миколи Гоголя. Авторка доводить, що домінантами поетики обох письменників є не лише позірні перехресні мотиви, образи, біблійна ідейно-символічна парадигма, а і схожі моделі власного духовного досвіду, сенсопошуків, бого- та самопізнання.
Keywords: сміх, сміхове слово, поетика, рецепція, Біблія