МЕТА УРОКУ УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ: АСПЕКТУАЛЬНИЙ ВИМІР - Бондаренко, Юрій Іванович (Дивослово, 2016)
У статті розкрито роль мети уроку літератури в його конструюванні. Її автор виділяє лінгвістичний, методико-літературознавчий, дидактичний та психологічний аспекти проблеми, демонструє зв’язок мети з темою, типологією, структурою заняття, шляхами літературного аналізу. Він називає основні недоліки, наявні під час визначення мети уроку літератури, пропонує способи їх вирішення.
Keywords: мета; тема; урок; тип; лінгвістика; літературознавство; психологія; методика; диактика