Лінгвоконцептуальна інтерпретація антропоцентризму у романі Б. Шлінка "Читець" - Лєпухова, Н. І.; Устимчук, Е.О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті досліджено теоретичне питання антропоцентризму в лінгвістиці, проаналізовано антропоцентризм у романі Б. Шлінка "Читець", визначено основну проблематику роману, виділено та обґрунтовано домінантні концеп- ти роману, представлено таблиці з лексичними одиницями антропоцент- ричного спрямування роману.
Keywords: текстовий антропоцентризм; лінгвоконцептуальний аналіз