Емотивно-оцінний потенціал просторічної лексики в ідіолекті Олександра Довженка - Коновал, І.І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Статтю присвячено особливості вербалізації емотивно-оцінного потен- ціалу просторічних лексем у процесі дослідження художнього мовлення Олександра Довженка. Розглядаються основні підходи до вивчення просторіччя. Основний зміст дослідження полягає в поглибленому аналізі функціонально-стилістичних особливостей позанормативних лінгвістич- них явищ у мовотворчості Олександра Довженка.
Keywords: просторіччя; розмовно-просторічний; просторічно-вуль- гарний; лайлива лексика