Відокремлені компоненти в художньому мовленні І. Багряного: структурно-семантичний і функціональний аспекти - Дубовик (Завадко), Альона Олексіївна (My University, 2020)
У роботі розглянуто відокремлені члени речення, ужиті в художньому мовленні романів Івана Багряного. Розкрито семантико-стилістичні особливості використання відокремлених компонентів як вагомих елементів для створення портретів, змалювання пейзажів, рис характеру героїв. Визначено, що в мовосвіті письменника найтиповішими є відокремлені обставини, виражені дієприслівниковим зворотом, за допомогою яких автор передає динаміку оповіді; активно функціонують відокремлені означення, виражені дієприкметниковим зворотом для відтворення атрибутивних характеристик. Окреслено основні функціонально-стильові особливості речень із відокремленими членами, що є важливими засобами художньої інтерпретації ідіолекту Івана Багряного.
Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Вакуленко Г. М.
Keywords: Відокремлені члени речення; ідіолект Івана Багряного