Соціальний аудит та інспектування в системі підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери - Качалова, Т. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2024)
Навчально-методичний посібник «Соціальний аудит та інспектування в системі підготовки майбутніх фахівців соціальної сфери» призначені для студентів за спеціальністю 231 «соціальна робота». У навчально-методичному посібнику розглянуті теоретичні та прикладні аспекти організації соціального аудиту і проведення процедури соціального інспектування, наведені приклади помилок фахівців соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді і рекомендовано шляхи вирішення проблемних ситуацій під час відвідування і роботи з проблемними сім’ями. Окрім навчальних матеріалів у посібнику представлені: завдання для самостійної роботи, контрольні запитання, орієнтовні питання модульних контрольних робіт, ІНДЗ та список рекомендованої літератури. У додатках приведені приклади нормативно-законодавчих документів, які забезпечують реалізацію соціального аудиту та інспектування. Навчально-методичний посібник також буде корисним і для практикуючих соціальних працівників.