Страх як феномен особистісного зростання дошкільника - Бобро, Л. В. (My University, 2016)
У статті проаналізовано та узагальнено підходи до визначення поняття «страх», розглянуто причини виникнення страхів у дітей старшого дошкільного віку та їх прояви. Визначено вплив страху на поведінку, становлення емоційно-вольової сфери дитини. Виявлено зв’язки між досвідом і розвитком особистості дошкільника, його почуттів й волі. Характеризуються групи чинників, які сприяють виникненню страху у дітей 5-7 років.
Keywords: страх; особистісне зростання дошкільників