Інтернет-меми про Covid-19 в українському медіапросторі: - Протащук, Сніжана Василівна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2021)
У роботі розглянуто визначення поняття «мем» в публікаціях сучасних дослідників журналістикознавства; окреслено історичні факти виникнення поняття «мем»; охарактеризовано інтернет-меми як жанр журналістики; визначено основні класифікаційні характеристики мемів; досліджено специфіку функціонування мемів про ковід на українському медійному ринку; визначено потенціал мемів у медіа-просторі України.
кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня бакалавр; спец.: 061 – журналістика; наук. керівник Н. С. Подоляка
Keywords: меми, медіапростір, Covid-19, жанри журналістики