Проблематика драматургії Павла Ар’є - Коливушка, Анжела Русланівна (My University, 2021)
У першому розділі роботи здійснено огляд сучасної української драматургії крізь призму авторських інтерпретацій, окреслено загальні тенденції розвитку вітчизняної драматургії кінця ХХ – початку ХХІ століття. Другий розділ присвячено кодифікації постаті Павла Ар’є у контексті сучасного літературного процесу. Третій розділ окреслює базовий спектр проблем драматичних творів митця. Насамперед ідеться про «memory play» у драматургії П. Ар’є, рецепцію техногенної катастрофи Чорнобиля та деконструкцію жіночого тіла. З-поміж корпусу драматичних творів Павла Ар’є об’єктом більш детального дослідження стали п’єси «На початку і наприкінці часів», «Кольори», «Слава Героям», «Людина в підвищеному стані». Результати наукового дослідження можуть бути використані у підготовці спецсемінарів та спецкурсів із сучасної української літератури.
Науковий керівник – канд. філол. наук, доцент кафедри українськ¬ої літератури, методики її навчання та журналістики О. М. Капленко
Keywords: сучасна драматургія, Павло Ар’є, проблематика, «memory play», Чорнобиль, деконструкція, тіло