Культурно-просвітницька діяльність ніжинських театрів першої третини XX ст. - Дейнека, К. С. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
Стаття присвячена розгляду репертуарів ніжинських театрів пер- шої третини XX ст.; акторському складу провідних труп та ама- торських гуртків міста. Автор наголошує на посиленому впливі влади на театральне життя, прослідковує розвиток театрально- го мистецтва в Ніжині, здійснює спробу упорядкувати репертуари театрів та театральних гуртків.
The article is devoted to the consideration of repertoires of the Nizhyn theaters of the first third of the 20th century; the cast of leading corpses and amateur circles of the city. The author emphasizes the increased influence of power on theater life, traces the development of theatrical art in Nizhyn, and attempts to streamline the repertoire of theaters and theater circles.
Keywords: аматорський гурток; М. Заньковецька; театральне життя; amateur group; M. Zankovetska; Nizhyn