Фізика підручник для 9 класу загальноосвітніх навчальних закладів - Мельничук, О. В.; Бойко, М. П.; Венгер, Є. Ф. (Наукова думка, 2017)
Підручник "Фізика, 9 клас" відповідає навчальній програмі "Фізика, 7-9 класи". Наведено лабораторні роботи, запитання, якісні та розрахункові задачі різних рівнів, завдання творчого та практичного спрямування.
Знайомство зі світом фізики ми починали з відомого з дитинства механіч¬ного руху, з'ясування причин і закономірностей теплових та електричних явищ. Ви мабуть помітили, що для пояснення природи цих явищ ми усе глибше «занурювалися» в будову речовини. У механіці ми зверталися до понять про молекули й атоми лише для з'ясування природи сил пружності, які виникають під час деформацій тіл, та тисків у рідинах і газах. Теплові й електричні явища проявом процесів, які вже від-буваються на рівні молекул атомів та частинок, з яких вони складаються.
Keywords: фізика; підручник