ПЕРЕДУМОВИ ФОРМУВАННЯ СВІТОСПРИЙНЯТТЯ У ДІТЕЙ 5–6 РОКІВ - Мойсєєнко, Ю. В. (Видавництво НДУ імені Миколи Гоголя, 2019)
Стаття присвячена проблемі формування світосприйняття дитини 5–6 років. Обґрунтовано актуальність даної проблеми та визначено сутність "світо- сприйняття" як складової багаторівневої структури світогляду. Розглянуто світосприйняття дошкільника через призму формування світогляду та картини світу дитини. Визначено передумови формування світосприйняття у дітей 5–6 років.
Keywords: світогляд; самосвідомість; образ світу