Методичні рекомендації до самостійної роботи з дисципліни «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти» для здобувачів вищої освіти спеціальності А2 «Дошкільна освіта» освітнього рівня «бакалавр» - Матвієнко, Світлана Іванівна (Ніжин: Вид-во НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
У посібнику представлено методичні рекомендації до організації самос- тійної роботи здобувачів вищої освіти спеціальності А2 Дошкільна освіта» освітнього рівня «бакалавр» з навчальної дисципліни «Теорія та методика фізичного виховання та валеологічної освіти». Ураховано сучасні вимоги до організації та проведення фізкультурно-оздоровчої роботи з дітьми різного віку у ЗДО та формування у них засад здорового способу життя. Надано детальний алгоритм виконання завдань самостійної роботи до кожної із тем навчальної дисципліни, запропоновано джерела для поповнення необхідної інформації; зазначено кількість годин, запланованих на виконання завдання до теми. Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; здобувачів вищої освіти спеціальності А2 Дошкільна освіта освітнього рівня «бакалавр».
Посібник складається з: методичних порад щодо виконання самостійної роботи з курсу; методичних рекомендацій до організації самостійної роботи за темами, які, у свою чергу, представлено у трьох розділах і відповідних темах курсу; списку рекомендованих джерел до вивчення дисципліни. У Додатках до посібника розміщено матеріали підсумкового контролю – орієнтовні контрольні тести до курсу (для самоперевірки) та орієнтовний перелік питань та практичних завдань, які виносяться на екзамен. Ці матеріали Додатків допоможуть здобувачеві освіти самостійно перевірити набуті у вивченні курсу знання. Використання розміщеного у Додатках глосарію дозволить правильно орієнтуватися у поняттях і термінах навчальної дисципліни. Надані методичні рекомендації до укладання та оформлення виконаних завдань самостійної роботи допоможуть методично правильно та технічно грамотно укласти матеріали самостійної роботи.
Keywords: фізичне виховання; фізичне виховання дошкільників; самостійна робота студентів; орагнізація самостійної роботи студентів; спеціальність А2 Дошкільна освіта