Кросс-опусний художній світ: до необхідності дефініції терміну - Корнєєва, Л. Л. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Категорія художнього світу розглядається крізь призму сучасних творчих практик. Звертається увага на ситуації, коли на основі первинного тексту створюється низка вторинних художніх текстів, пов’язаних з оригіналом сюжетом та героями, але не ідентичних за особливостями художнього світу. Для означення художнього світу, який утворюється сукупністю основного первинного тексту та низки похідних від нього вторинних творів пропонується термін "кросс-опусний художній світ". З’ясовуються можливі ракурси та перспективи досліджень кросс-опусного художнього світу.
Keywords: художній світ; кросс-опусний художній світ; медіафраншиза; авторство