Життя та спадщина Антонія Радивиловського в контексті української духовної культури епохи бароко - Співак, В. В. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
Наукова розвідка присвячена аналізу життя та спадщини україн- ського проповідника епохи бароко Антонія Радивиловського. На під- ставі порівняльного аналізу історичного контексту діяльності Радивиловського та пошуку паралелей між відомими фактами його біографії з життям інших видатних сучасників проповідника ре- конструюється перебіг його уточнюється хронологія його життє- пису. Розглядається внесок проповідника в розвиток культури українського бароко. Робиться висновок про важливий внесок Ан- тонія Радивиловського у скарбницю вітчизняної духовної культури.
Scientific research is devoted to the analysis of the life and heritage of the Ukrainian preacher of Baroque Anthony Radivilovsky. On the basis of a comparative analysis of the historical context of Radivilovsky's work and the search for parallels between the known facts of his biography and the life of other prominent contemporaries of the preacher, the course of his refinement is specified by the chronology of his biography. The contribution of the preacher to the development of the Ukrainian Baroque culture is considered. Conclusion is made on the important contribution of Anthony Radivilovsky to the treasury of the domestic spiritual culture
Keywords: історія філософії; українська культура; українське бароко; history of philosophy; Ukrainian culture; Ukrainian baroque