Семантика відносних прикметників, утворених від іменників – назв неаморфних речовин - Штонь, О. П. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2019)
У статті описано розвиток семантики багатозначних відносних прик-метників, утворених вiд iменникiв – назв неаморфних речовин, у худож-ньому мовленні. Визначено, що узуально-конотативні та оказіонально-конотативні значення у їх семантичній структурі найчастіше виникають на основі переносів за за п’ятьма моделями (подібність за кольором, звуком, здатністю до руху, за твердістю, міцністю, вагою та оціннними ознаками).
Keywords: семантика; багатозначний відносний прикметник; назви неаморфних речовин