ОСОБЛИВОСТІ КОМУНІКАЦІЇ СУЧАСНИХ ПІДЛІТКІВ - Ярешко, Марина Ігорівна (My University, 2024)
Здобувачкою досліджено проблему комунікації сучасних підлітків на теоретичному та практичному рівнях.Робота складається з трьох розділів: двожтеоретичних та практичного. У теоретичних розділах розглянуто сутність поняття комунікації,спілкування та його значення психічного здоров’я у період підліткового віку. Проаналізовано альтернативу безпосередньому емоційному спілкуванню - спілкуванню в соціальних мережах. У емпіричній частині дослідження проаналізовані особливості комунікації сучасних підлітківі тавстановлені певнівзаємозв’язки. Визначені особливості комунікації сучасних підлітків.
The applicant investigated the problem of communication of modern adolescents at the theoretical and practical levels. The work consists of three sections: two theoretical and practical. The theoretical sections consider the essence of the concept of communication, communication and its significance for mental health during adolescence. An alternative to direct emotional communication - communication in social networks - is analyzed. In the empirical part of the study, the features of communication of modern adolescents are analyzed and certain relationships are established. The features of communication of modern adolescents are determined.
Keywords: спілкування; комунікація; безпосереднє спілкування; віртуальне спілкування; соціальні мережі; інтернет-залежність; тривожність; фрустрація; агресія; психологічний захист; період підліткового віку