УКРАЇНСЬКА МОВА (ЗА ПРОФЕСІЙНИМ СПРЯМУВАННЯМ) - Бондаренко, А. І. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2021)
Видання містить пояснення основних категорій інтегративної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Зорієнтоване на вироблення навичок володіти як усною, так і писемною формами фахового мовлення. У посібнику враховано роль мовної та мовленнєвої компетентностей у професійній реалізації. Запропоновано систему запитань і завдань для закріплення теоретичного матеріалу. Моделювання професійних ситуацій спрямовано на формування комунікативної компетентності.
Keywords: державна мова; комунікативні ознаки культури фахового мовлення; українська мова; професійне спрямування; науковий стиль у професійному спілкуванні