ПСИХОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПЕРЕЖИВАННЯ ПОСТТРАВМАТИЧНИХ СТРЕСОВИХ РЕАКЦІЙ - Сєрогодський, Михайло Леонідович (My University, 2023)
Тема магістерської роботи «Психологічні особливості переживання посттравматичних стресових реакцій» досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні автором проаналізовано проблему посттравматичних реакцій, з’ясовано сутність даного утворення. У другому розділі аналізовані питання посттравматичних реакцій у жінок, з’ясовано схильність дорослих жінок, що вимушені були покинути країну, до переживань означених реакцій. У третьому розділі проведено емпіричне вивчення проявів посттравматичних реакцій жінок у періоді дорослості на основі комплексної методики. Представлено рекомендовану роботу для подолання постстресових реакцій засобами тілесної терапії.
The topic of the master's thesis "Psychological features of experiencing post-traumatic stress reactions" was studied at the theoretical and empirical levels. The results of the study are presented in three chapters. At the theoretical level, the author analyzed the problem of post-traumatic reactions and clarified the essence of this formation. The second section analyzes the issues of post traumatic reactions in women, and reveals the tendency of adult women who were forced to leave the country to experience these reactions. In the third section, an empirical study of the manifestations of post-traumatic reactions of women in adulthood is conducted on the basis of a comprehensive methodology. The recommended work for overcoming post-stress reactions by means of body therapy is presented.
Keywords: стрес; посттравматичні стресові реакції; ПТСР; посттравматичні стресові реакції жінок; тілесна терапія