Художня література як засіб формування цілісної картини світу у дошкільників - Ящевська, Світлана Іванівна (My University, 2021)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано теоретичні аспекти формування цілісної картини світу у дітей старшого дошкільного віку. Розкрито вплив художньої літератури на формування цілісної картини світу у дітей старшого дошкільного віку. 4 Виділено та обґрунтовано педагогічні умови формування цілісної картини світу у дітей старшого дошкільного віку засобами художньої літератури. На емпіричному рівні визначено критерії, показники та рівні сформованості цілісної картини світу у старших дошкільників, досліджено вплив педагогів на розвиток даної якості у дітей. Розроблено систему роботи щодо формування цілісної картини світу у дітей старшого дошкільного віку засобами художньої літератури, перевірено її ефективність.
Keywords: цілісна картина світу; дитяча свідомість