Моделювання проєктної діяльності в системі мистецької освіти майбутніх музикантів-педагогів - Аліксійчук, О. С. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
У статті висвітлюються теоретико-практичні проблеми моделювання проєкт ної діяльності як інструменту фахової підготовки майбутніх музикантів педагогів. Конкретизовано вимоги та алгоритм впровадження методу проєктів у системі мистецької освіти. Розглянуто специфіку моделювання проєктних технологій як ефективного засобу розвитку творчого мислення здобувачів у процесі опанування освітніх компонентів митецького спрямування. Обґрунто вано динаміку становлення особистості здобувача освіти від пасивного слухача до суб’єкта активного творчого процесу завдяки самореалізації у проєктній діяльності різних видів. Схарактеризовано спектр якостей, які здобувачі освіти набувають в процесі реалізації проєктної діяльності. Підтверджено доцільність впровадження проєктних технологій для активізації самостійної, пошукової, пізнавальної та творчої діяльності здобувачів вищої освіти.
Keywords: проєктна діяльність, етапи проєктної діяльності, моделювання, фахова підготовка, освітній процес, майбутні музиканти-педагоги, творча самореалізація