СУЧАСНІ МЕТОДИ НАВЧАННЯ МАТЕМАТИКИ В АСПЕКТІ ОСОБИСТІСНОГО САМОРОЗВИТКУ УЧНІВ - Салій, А. С. (My University, 2024)
У статті розглядаються нові підходи до вивчення математики в 11 класах, які сприяють саморозвитку учнів та формуванню їх дослідницьких навичок. Зокрема, акцентується увага на застосуванні STEM-технологій та інтеграції міждисциплінарних знань у процесі навчання. Наводяться приклади практичних і творчих завдань, що виходять за межі традиційної навчальної програми та стимулюють учнів до самостійного дослідження та використання інформаційно-комунікаційних технологій. Підкреслюється важливість взаємодії учнів з магістрами, аспірантами та молодими науковцями в рамках групової роботи, а також участі в конкурсах та змаганнях, що сприяють розвитку їхніх інтелектуальних здібностей та мотивації до навчання.
Keywords: саморозвиток; старшокласники; дослідницька діяльність; STEM технології; математична освіта; міждисциплінарна інтеграція