«Лексикон інтимних міст» Юрія Андруховича: особливості поетики - Островська, Софія Володимирівна (My University, 2021)
У магістерській роботі об’єктом детального поетикального дослідження було обрано роман Юрія Андруховича «Лексикон інтимних міст». У першому розділі було реалізовано огляд сучасної української урбаністичної літератури, інтерпретаційної парадигми роману «Лексикон інтимних міст»; розглянуто поняття поетики. Другий розділ магістерської роботи присвячено жанрово-композиційному аналізу роману. У третьому розділі більш детально розглядається образ міста у тексті та контексті української літератури в цілому, та конкретно у «Лексиконі інтимних міст», визначається його місце у системі української урбаністичної літератури. Результати наукового дослідження можуть бути використані у підготовці спецсемінарів та спецкурсів із сучасної української літератури.
Науковий керівник – канд. філол. наук, доцент кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики О. М. Капленко
Keywords: сучасна урбаністика, Юрій Андрухович, місто, поетика, композиція, дискурс