Непараметричні методи в аналізі данних - Карнаш, Катерини Едуардівни (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня магістра за спеціальністю 014.04 – Середня освіта (Математика). – Ніжинський державний університет імені М. Гоголя. Ніжин, 2020. Проаналізовано теоретичне підґрунтя та специфіку практичного застосування найпоширеніших непараметричних критеріїв перевірки гіпотез: критеріїв згоди та однорідності. Основна увага приділена критеріям згоди Колмогорова та 2  , серед критеріїв однорідності: критеріям КолмогороваСмірнова, 2  та ранговим. Особливості застосування рангових критеріїв в педагогічних дослідженнях і в освітніх вимірюваннях розглянуто більш детально та проілюстровано на конкретних прикладах з педагогічного досвіду (педагогічної практики).
Keywords: непараметричні критерії; критерії згоди; критерії однорідності; рангові критерії; нульова гіпотеза; альтернативна гіпотеза