МІСЦЕ І РОЛЬ ДИДАКТИЧНИХ ІГОР У СИСТЕМІ НАВЧАННЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ - Дубровська, Л. О.; Дубровський, В. Л.; Долматова, М. П.; Єрмак, К. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті проаналізовано процес спільної діяльності учителя і учнів, спрямо-ваний на активізацію пізнавальної діяльності молодших учнів шляхом засто-сування дидактичних ігор. Автори характеризують дидактичні ігри, що стимулюють загальний особистісний розвиток школярів, поєднують навчаль-ний зміст з ігровим задумом і діями, вимагають від вчителя майстерного педагогічного керівництва, якісної підготовки.
Keywords: пізнавальна діяльність; особистісний розвиток; спілкування; дидактична гра