Усвідомлення життєвих подій абітурієнтами ВНЗ (на прикладі вступу до університету) - Кресан О. Д. (My University, 2016)
Стаття присвячена вивченню проблеми усвідомлення життєвої події вступу до університету абітурієнтами вищих навчальних закладів. Показано, що для юнаків вступ до університету становить важливу життєву подію, яка потребує відображення у текстах та життєвих історіях. Проведене емпіричне дослідження, в якому доведено, що усвідомлення вступу до університету відбувається через аналіз даної події в текстах, через рефлексію та пошук смислу даної події.
The article is devoted to the analysis of the problem of applicants’ realization of the life event of entering university. It is shown that entering university is an important life event for young people, and it needs to be described in texts and life stories. The empirical research of this problem was carried out which proves that realization of the life event of entering university occurs through reflection and searching for the sense of this event.
Keywords: професійне та особистісне самовизначення; життєва подія; усвідомлення; контент-аналіз; юнацький вік