Нестандартні способи розв’язування рівнянь і нерівностей - Костюченко, Наталії Вікторівни (My University, 2020)
У роботі розглянуто нестандартні методи розв’язання рівнянь та нерівностей, а саме: використання властивостей функцій, формул скороченого множення, похідних, теореми Веєрштраса, формули відстані між двома точками координатної прямої, схеми Горнера і т.д. Розкрито особливості застосування штучних прийомів. Запропоновано добірку завдань практичного змісту, які ілюструють застосування кожного з методів розв’язання. Висвітлено історичний аспект розвитку стандартних методів розв’язання рівнянь.
Keywords: рівняння; нерівності; нестандартні методи розв’язання