Мемна структура внутрішньої форми членороздільної звукової мови – функційний аналог генного коду - Зеленько, О. А. (Видавництво НДУ, 2021)
Розвідка підсумовує низку статей, присвячених діалектиці формування і функціонування категорії свідомості. З виділеної у теорії мовознавства емотивною функцією виокремлюється відповідна складова, за волюта-тивною, яка супроводить комунікативну та когнітивну – соціальна, чи вольова. В останньому випадку те робиться в аспекті сугестивної лінг-вістики. Деталізується тлумачення на основі деонтичної модальності із значенням необхідності та повинності. Таким чином обґрунтовується питання про самоусвідомлення антропологізованого носія саморегулю-ючої цивілізаційної системи.
Keywords: свідомість; вольовий; самоусвідомлення