Зібрання творів Миколи Гоголя (перевидання кінця ХІХ ст.) у фондах Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського - Рой, С.В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У даній статті представлені результати вивчення атрибутування зібрань творів Миколи Гоголя у фондах НКМ імені Івана Спаського, що були видані в кінці ХІХ ст., які є окрасою фондового зібрання музею. До того ж з’ясовано основні особливості видань творів М. В. Гоголя, що побачили світ після його смерті. Слід відзначити, що останнім часом науковці роблять намагання здійснити та зробити бібліографічний опис усіх видань цього відомого письменника, починаючи ще з 1831 р., тому дане дослідження є спробою долучитися до даного наукового пошуку.
Keywords: Микола Гоголь; атрибуція; фондові колекції