УЧИТЕЛЬ ЯК АВТОР НАВЧАЛЬНОЇ КНИГИ: РЕАЛІЇ І ПЕРСПЕКТИВИ - Ельбрехт, О. М. (My University, 2021)
У статті зосереджено на проблемних питаннях, пов’язаних підготовкою вчителів до участі в розробленні підручників у системі підвищення кваліфікації. Обговорюється роль учителів діяльності, у цій висвітлюються виклики, з якими стика ються вчителі. Здійснено аналіз наукових праць зарубіжних освітян, в яких започатковано розв'язання означених проблем і на які спирається дослідниця. Беручи до уваги теоретичні ідеї і наявний досвід їх реалізації, обґрунтовано важливість відповідної підготовки вчителів. На цій основі запропоновано один із дієвих шляхів форму вання вчителів як авторів – залучення їх до інновацій ного освітнього проекту «Учитель як автор навчаль ної книги» (далі – УЯАНК).
THE TEACHER AS THE AUTHOR OF THE EDUCATIONAL BOOK: REALITIES AND PERSPECTIVES
Keywords: підручник; розроблення; вчитель; участь; підготовка; підвищення кваліфікації; проблеми