ОСОБЛИВОСТІ КОНФЛІКТІВ ДИТИНА-ДОРОСЛИЙ В ДОШКІЛЬНОМУ ВІЦІ - Кузьменко, Галина Вікторівна (My University, 2024)
В роботі розглядаються особливості конфліктів дорослий- дитина дошкільного віку. Зокрема розглядається поняття конфлікту загалом і його особливості прояву в педагогічній сфері зокрема. Компоненту дорослий, досліджуються і описуються, такі категорії як конфліктна компетентність, стратегії подолання конфлікту, власний рівень конфліктності. Категорія дослідження компонента дитина є вікові особливості і прояв агресивної поведінки, як причина чи наслідка конфліктної поведінки. В дослідженні ми з’ясовуємо чи впливає суб'єктивна оцінка дитини, як агресивної від рівня компетентності педагога і його стратегій вирішення конфліктних ситуацій.