ЗАГАЛЬНОДИДАКТИЧНІ ТА МЕТОДИКО-ЛІТЕРАТУРНІ ПРИНЦИПИ ВИВЧЕННЯ ЛІТЕРАТУРНИХ ТВОРІВ З МІФОЛОГІЧНОЮ ОБРАЗНІСТЮ У СТАРШИХ КЛАСАХ ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ - Сидоренко, Ю.О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті розглядаються особливості застосування загальнодидактичних та методико-літературних принципів під час вивчення літературних творів з міфологічною образністю на уроках української літератури у 9–11 класах. Теоретично обґрунтовуються загальнодидактичні принципи природовідповід- ності, наочності, науковості та наводяться приклади їх використання на уроках. Серед методико-літературних принципів виділяються текстоцентриз- му, інтертекстуальності та проблемності. Визначаються основні закономір- ності їх практичного використання під час аналізу міфологічної образності творів.
Keywords: загальнодидактичні принципи; методико-літературні принципи; міфологічна образність