ВИВЧЕННЯ ПРОБЛЕМ СЕПАРАТИЗМУ НА УРОКАХ ВСЕСВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ 10-11 КЛАСІВ - Компанець, Андрій Сергійович (My University, 2024)
Досліджуючи проблеми сепаратизму на уроках всесвітньої історії 10-11 класів наукову роботу було розділено хронологічно на три розділи. Які в свою чергу поділяються на три підрозділи. Дана тема досліджень є актуальною, тому, що сепаратизм є негативним явищем, яке впливає на цілісність країн, що сотні років тому, що в наш час. У першому розділі подано інформацію, про історичні перспекти та зародження сепаратизму в міжнародних відносинах. Яким чином, та де це явище зародилось. Як воно повпливало на людство від часів античності та до сьогодення. Та характерні риси прояву сепаратизму у різних історичних періодах. У другому розділі подано інформацію, про безпосередній вплив сепаратизму на сучасні країни світу. Зі створенням міжнародних організації, таких, як ООН, ЄС і т.д. Дане явище не припинило існувати, різноманітні регіони по тим чи іншим причинам почали відділятись від свого центру, що в свою чергу негативно повпливало на їх зовнішню та внутрішню політику. Третій розділ присвячений освітній діяльності та її впливу на розгляд сепаратизму на уроках Всесвітньої історії в 10-11 класах. Надано рекомендації, щодо проведення уроків із цієї теми та яким чином, краще подати інформацію про це явище.
Keywords: сепаратизм; освітній процес; Всесвітня історія; учні; міжнародні відносини