ОСОБЛИВОСТІ ВИСВІТЛЕННЯ ІСТОРІЇ УКРАЇНСЬКО ПОЛЬСЬКИХ ВІДНОСИН В ШКІЛЬНОМУ КУРСІ НОВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ УКРАЇНИ - Кудрявець, Дар’я Сергіївна (My University, 2023)
Досліджуючи питання «Особливості висвітлення історії українськопольських відносин в шкільному курсі новітньої історії України», наукову роботу було розділено хронологічно на два розділи, які в свою чергу складаються з двох-трьох підрозділів. Дана тема досліджень є актуальною, бо взаємовідносини двох Європейських країн у сучасному світі є важливим питанням, для обговорення у суспільстві. У першому розділі подано інформацію про початок більш тісних взаємовідносин України та Польщі та їх боротьбу за незалежність на початку XX століття. Які були економічні, релігійні, культурні стосунки в міжвоєнний період в цих двох країн. Та врешті-решт, яким чином ці дві держави пережили жахливий час Другої світової війни за даними шкільних підручників в 10 класі. У другому розділі подано інформацію, про окупаційний режим Радянського Союзу на території України. Думки авторів шкільних підручників ха 11 клас, про здобуття важливої незалежності Польщею. Крім цього важлива допомога України від Польщі з часів здобуття незалежності першої країни наприкінці XX століття. Та допомога під час Російсько-Української війни.
Keywords: шкільний курс історії; зміст навчання; шкільні підручники; 10-11 клас; взаємовідносини