РОЛЬ ВИХОВНОГО СЕРЕДОВИЩА ДИТЯЧОГО ОЗДОРОВЧОГО ТАБОРУ У ФОРМУВАННІ БЕЗПЕЧНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ - Конончук, Д. І. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті розкрито актуальність формування безпечної поведінки підлітків в умовах дитячого оздоровчого табору. Наголошено на вікових особливостях розвитку особистості у підлітковому віці, які спричиняють потрапляння підлітків у складні життєві ситуації, важкі наслідки для здоров’я і благополуччя, а також їх оточення, формують різні прояви ризикованої поведінки. Визначено сутність виховного середовища дитячого оздоровчого табору. Охарактери-зовано особливості виховного середовища дитячого оздоровчого табору, які сприяють формуванню безпечної поведінки підлітків. Підкреслено, що ефектив-ність процесу формування безпечної поведінки підлітків передбачає педагогічну взаємодію всіх учасників соціально-педагогічної діяльності у виховному середо-вищі табору і покликана активізувати соціальне виховання особистості у підлітковому віці.
Keywords: підлітки; безпечна поведінка; дитячий оздоровчий табір