Біблійний вимір роману Патріка Зюскінда "Парфуми" Частина ІІІ. Духмяність духу - Остапенко, Л. М. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2019)
Стаття присвячена біблійному виміру роману П. Зюскінда "Парфуми" як можливому коду його прочитання. Автор аналізує сучасні погляди на функціонування біблійних мотивів у творі і висловлює власні припущення. Головна увага спрямована на немарковані біблійні алюзії, передусім семан- тику пахощів та їх подвійне кодування П. Зюскіндом. На основі проведе- ного дослідження автор доводить, що використання біблійного коду в романі підпорядковане стратегії викриття людини як потенційного творця і спростування духовного сенсу культури.
Keywords: Біблія; П. Зюскінд; алюзія; пахощі