Козацькі прапори 1651 року: до проблеми наукової ідентифікації - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2009)
У статті дається спроба ідентифікації групи козацьких прапорів, що були захоплені як трофей після поразки підрозділів Ніжинського та Чернігівського полків у битві під Лоєвим та Річицею 1651 року. Червоно-білий прапор із зображенням Св. Георгія, на думку автора, може належати одному з підрозділів Ніжинського козацького полку.
Keywords: Гетьманщина; Ніжинський полк; козацькі прапори